A free fan-made modification for Age of Empires III

 
User avatar
Dr_Roach
Missionary
Missionary
Posts: 43
Joined: Sat Sep 03, 2016 5:44 pm

Re: Installation errors

Sat Sep 03, 2016 6:20 pm

I am having an error when I try to start up the game. When I run the shortcut, it says "Initialiation Failed: Could not find DATAPY.BAR" I tried to install WoL in a different directory, if you need to know that
Nothing is truly black nor white, only varying shades of gray...
I can make random maps on request, but nothing too complex. PM me if you want a simple job done.
 
User avatar
CarlosParedes
Rum Corpsman
Rum Corpsman
Posts: 176
Joined: Tue Aug 30, 2016 1:08 am
Location: Estados Unidos Mexicanos
Contact:

Re: Installation errors

Sat Sep 03, 2016 8:22 pm

Wen i try to up to date to 1.0.7 i have this error:

Fetching update info file...
An error has occurred while attempting to perform
that operation
java.net.SocketException: Address family not supported by protocol family: connect
java.net.DualStackPlainSocketImpl.connect0(Native Method)
java.net.DualStackPlainSocketImpl.socketConnect(Unknown Source)
java.net.AbstractPlainSocketImpl.doConnect(Unknown Source)
java.net.AbstractPlainSocketImpl.connectToAddress(Unknown Source)
java.net.AbstractPlainSocketImpl.connect(Unknown Source)
java.net.PlainSocketImpl.connect(Unknown Source)
java.net.SocksSocketImpl.connect(Unknown Source)
java.net.Socket.connect(Unknown Source)
sun.net.NetworkClient.doConnect(Unknown Source)
sun.net.www.http.HttpClient.openServer(Unknown Source)
sun.net.www.http.HttpClient.openServer(Unknown Source)
sun.net.www.http.HttpClient.<init>(Unknown Source)
sun.net.www.http.HttpClient.New(Unknown Source)
sun.net.www.http.HttpClient.New(Unknown Source)
sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getNewHttpClient(Unknown Source)
sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.plainConnect0(Unknown Source)
sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.plainConnect(Unknown Source)
sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.connect(Unknown Source)
sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getInputStream0(Unknown Source)
sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getInputStream(Unknown Source)
org.apache.commons.io.FileUtils.copyURLToFile(FileUtils.java:1506)
wolUpdater.Updater.downloadFile(Updater.java:245)
wolUpdater.Updater.main(Updater.java:78)
sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
org.eclipse.jdt.internal.jarinjarloader.JarRsrcLoader.main(JarRsrcLoader.java:58)
Image
 
User avatar
danielpereira
Rum Corpsman
Rum Corpsman
Posts: 178
Joined: Tue Jul 26, 2016 11:37 am
Location: The Republic of São Paulo
Contact:

Re: Installation errors

Sun Sep 04, 2016 12:13 am

Dr_Roach wrote:
I am having an error when I try to start up the game. When I run the shortcut, it says "Initialiation Failed: Could not find DATAPY.BAR" I tried to install WoL in a different directory, if you need to know that


Hello!

Are you sure that the directory to which you have installed WoL contains the core AoE3 files? This would only happen if you installed WoL in a folder that doesn't contain AoE3, since the installer does not copy the core AoE3 files automatically...


CarlosParedes wrote:
Wen i try to up to date to 1.0.7 i have this error


Hello!

The error you have got is a client-side connection error. I would recommend trying to check if your AV or Firewall is, somehow, blocking the updater. If you disabled both of them and it still doesn't work, please let me know.
Image
 
User avatar
Dr_Roach
Missionary
Missionary
Posts: 43
Joined: Sat Sep 03, 2016 5:44 pm

Re: Installation errors

Sun Sep 04, 2016 12:35 am

It's okay, I got the game to work. I just have some problems with updating now. Thanks anyway
Nothing is truly black nor white, only varying shades of gray...
I can make random maps on request, but nothing too complex. PM me if you want a simple job done.
 
User avatar
CarlosParedes
Rum Corpsman
Rum Corpsman
Posts: 176
Joined: Tue Aug 30, 2016 1:08 am
Location: Estados Unidos Mexicanos
Contact:

Re: Installation errors

Sun Sep 04, 2016 4:27 am

danielpereira wrote:
Dr_Roach wrote:
I am having an error when I try to start up the game. When I run the shortcut, it says "Initialiation Failed: Could not find DATAPY.BAR" I tried to install WoL in a different directory, if you need to know that


Hello!

Are you sure that the directory to which you have installed WoL contains the core AoE3 files? This would only happen if you installed WoL in a folder that doesn't contain AoE3, since the installer does not copy the core AoE3 files automatically...


CarlosParedes wrote:
Wen i try to up to date to 1.0.7 i have this error


Hello!

The error you have got is a client-side connection error. I would recommend trying to check if your AV or Firewall is, somehow, blocking the updater. If you disabled both of them and it still doesn't work, please let me know.

Now is working and i don't do anything, maybe the server was busy.
Image
 
Dark_Yodada
Idle Settler
Idle Settler
Posts: 10
Joined: Thu Sep 08, 2016 5:09 pm

Re: Installation errors

Thu Sep 08, 2016 5:15 pm

Hello I wanted to install Wars of Liberty but apparently deformedlly.dll is missing...
What can I do ? Thanks.
 
User avatar
danielpereira
Rum Corpsman
Rum Corpsman
Posts: 178
Joined: Tue Jul 26, 2016 11:37 am
Location: The Republic of São Paulo
Contact:

Re: Installation errors

Mon Sep 12, 2016 2:29 am

Dark_Yodada wrote:
Hello I wanted to install Wars of Liberty but apparently deformedlly.dll is missing...
What can I do ? Thanks.

If you are getting this error, this means that the path where Wars of Liberty was installed isn’t a valid AoE3 installation. If you are playing the CD version, you’ll likely be able to find AoE3 at Program Files\Microsoft  Games\Age of Empires III, but, if you use the Steam version, AoE3 will be usually located at Program Files\Steam\SteamApps\common\Age of Empires III\bin. Don't forget to replace "Program Files" by "Program Files (x86)", if you are using a 64-bit PC!
Image
 
Dark_Yodada
Idle Settler
Idle Settler
Posts: 10
Joined: Thu Sep 08, 2016 5:09 pm

Re: Installation errors

Mon Sep 12, 2016 5:07 pm

No Wars of Liberty is installed in Age of Empire.
But I re-installed AOE and then Wars of Liberty and it doesn't work anymore... Now the error message is : Couldn't load DATAPY.BAR
 
User avatar
danielpereira
Rum Corpsman
Rum Corpsman
Posts: 178
Joined: Tue Jul 26, 2016 11:37 am
Location: The Republic of São Paulo
Contact:

Re: Installation errors

Mon Sep 12, 2016 5:32 pm

Dark_Yodada wrote:
No Wars of Liberty is installed in Age of Empire.
But I re-installed AOE and then Wars of Liberty and it doesn't work anymore... Now the error message is : Couldn't load DATAPY.BAR

Well, once again, if you are getting this error, then you either installed WoL in a directory that doesn't contain a valid AoE3 installation or you are using some kind of unofficial launcher to launch WoL (like Throne Room or similar tools). If you can't locate where your AoE3 installation is located, I would recommend trying to find the "age3y.exe" file using the Windows Search feature.
Image
 
Dark_Yodada
Idle Settler
Idle Settler
Posts: 10
Joined: Thu Sep 08, 2016 5:09 pm

Re: Installation errors

Tue Sep 13, 2016 3:19 pm

Aaaaaaand of course that game doesn't want to be played, now the error message is : Failed to load required library wol.dll...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest